Na de succesvolle overname van Vivabox, zet WONDERBOX haar Europese groeistrategie verder met de acquisitie van GIFT FOR YOU

WONDERBOX groep (omzet 200 miljoen euro in 2016), marktleider op de Franse markt van de geschenkdozen sinds 2013, versnelt zijn verdere groei. Na de overname van het Belgische Vivabox, zet het bedrijf haar groei- en ontwikkelingsstrategie verder met de overname van de Nederlandse marktleider, GIFT FOR YOU (70% marktaandeel in Nederland). 

 

"Gerichte overnames hebben tot doel de positie van het merk in Frankrijk en Europa te verstevigen, waar we marktleider zijn in Frankrijk en Spanje sinds 2014 en challenger in Italië, België en Zwitserland" vertelt Bertile Burel, mede-oprichter en CEO van Wonderbox. "Anderzijds willen we ook een nieuw elan en een nieuwe dimensie geven aan de bedrijven die de groep integreren," voegt Bertile Burel nog toe.

Voor Olivier de Thysebaert, CEO van Wonderbox België, betekent deze nieuwe overname een opportuniteit voor de ontwikkeling van de merken Wonderbox en Vivabox in België: "Sinds Kerstmis 2016 kende de groep Wonderbox de grootste groei ooit op de Belgische markt, namelijk een omzetgroei van +75% en een winst van 7,7 punten* in het eerste trimester van 2017. Met deze twee opeenvolgende overnames versterkt Wonderbox groep haar groeistrategie en onderstreept ze duidelijk haar ambitie op de Belgische markt.”

 

November 2015: Wonderbox neemt het Belgische Vivabox over van Sodexo en herlanceert het merk.

Eind 2015 heeft Wonderbox groep het Belgische Vivabox overgenomen van Sodexo (€ 10 mln omzet in 2015). Vivabox is een historische speler op de Belgische markt, gekend om zijn concept 2-in-1 (een fysiek cadeau in de doos + een cadeaubon om te genieten van een activiteit).

Na de succesvolle herlancering van het merk op de Belgische markt eind 2016 (stijging van de omzet met +98% t.o.v. 2015), heeft de groep besloten om het merk ook in Frankrijk en Spanje te ontwikkelen.

 

Mei 2017: Wonderbox koopt het Nederlandse bedrijf GIFT FOR YOU.

In mei 2017 heeft Wonderbox groep GIFT FOR YOU overgenomen, de Nederlandse marktleider op de markt van geschenkdozen met een marktaandeel van 70%. Olivier de Thysebaert licht toe: "De interesse van Wonderbox groep voor Gift For You werd gewekt door de verscheidenheid van haar producten, de hybride positionering van haar geschenkdozen (tussen doos en cadeaubon), haar kennis om producten ook in kleinere winkels te verdelen en haar expertise op de markt van de cadeaukaart."

 

Doelstelling 2020: 400 miljoen omzet

De internationale ontwikkeling van Wonderbox weerspiegelt de doeltreffendheid van haar businessmodel. De groep toont zo aan dat ze er perfect in slaagt zich aan te passen aan de veranderende levensstijl en aan de steeds veranderende verwachtingen van de consument wat betreft vrijetijdsbesteding.

"Door de overname van merken die onze kernwaarden zoals engagement voor kwaliteit en goed beheer delen, zet Wonderbox een bedrijfsfilosofie neer die voldoet aan de verwachtingen van de Europese consumenten." vat Bertile Burel samen.

Wonderbox heeft als doelstelling tegen 2020 in Europa een omzet van € 400 miljoen  te bereiken

 

GIFT FOR YOU in enkele cijfers:

  • € 17 mln. omzet in 2016
  • 38 werknemers
  • 56 geschenkdozen en 3 cadeaukaarten tussen € 10 en € 200
  • 6000 activiteiten
  • 5000 verkooppunten

 

*bron GFK POS Tracking  period Jan-Mar 17 vs Jan-Mar 16

 

Contacteer ons
Over Wonderbox

In 2019, amper 9 jaar na de lancering in België, behaalt Wonderbox de 2de plaats op de markt van de geschenkdozen in België en is het marktleider in Wallonië. Eind 2015 heeft het bedrijf Vivabox overgenomen. De strenge selectie van partners, de uitgebreide keuze aan activiteiten en de lange geldigheidsduur van de bonnen vormen de basis voor het succes. De geschenkdozen van Wonderbox zijn verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel, Dreamland, Fnac, Fun, Carrefour, Mediamarkt, Makro en Suprabazar. 

Wonderbox Groep is ook aanwezig in Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Portugal en Nederland, goed voor een omzetcijfer van 225 miljoen euro op internationaal niveau in 2018.

Ontdek het volledige aanbod van Wonderbox en Vivabox op www.wonderbox.be en www.vivabox.be